Hur går det till?

Åsumtorps Secondhand säljer barnkläder på kommission, vilket innebär att du får betalt för kläderna efter att de sålts, och att butiken tar en viss procent på försäljningpriset (f. n. 30%). Inga övriga avgifter tillkommer.

Det går bra att hämta ut sina innestående pengar när som helst, och alla säljare får ett konto på sidan där man kan logga in och se sina kläder och hur mycket som sålts, hur mycket pengar som finns att hämta ut mm.  Det går även bra att höra av sig via sms/mail/facebook och fråga .

Du måste komma förbi personligen (eller via ombud) och kvittera utbetalningen, men du kan få swish istället för kontanter om så önskas. 

Inlämning av kläder

Jag har oftast ett ordentligt lager av inlämnade kläder, så kom inte med kläder för inlämning utan att stämma av först, då får du bara ta hem dem igen! Jag har en liten kö där jag skriver upp alla som vill lämna kläder. Så har du nåt som du vill sälja, men som jag inte behöver just nu så meddela gärna ungefär vad du har (stolekar, kön, säsong, typ av kläder) så lägger jag in dig i kön och kontaktar dig när jag behöver påfyllning!

I listan på startsidan står vilka storlekar som det för närvarande inte är kö på, men förvarna gärna om du vill lämna en kasse så att jag vet vad som är på väg in!

Jag tar emot max två kassar per inlämningstillfälle (om det inte är extremt skrymmande kläder, typ vinteroveraller eller stora vinterjackor). Vill du vara extra duktig så uppskattar jag om det ligger en lapp i varje kasse med säljarens namn, och en liten sammanfattning av vad den innehåller (typ "sommarkläder pojke 110-116" eller liknande).

Villkor för inlämnade kläder

Plagg som är trasiga, fläckiga eller bedöms för slitna och osäljbara kasseras. De som är osäljbara men ändå användbara kan hamna i butikens gratislådor, medan det som bedöms oanvändbart lämnas till textilinsamling. Skor som är trasiga, utslitna eller har dålig kardborr slängs. 

Plagg med uppenbart tvättbara fläckar tvättar jag upp om jag anser det värt besväret, dessa plagg tar jag dubbel provision på (pga merjobb) så du får bara ut 40% av försäljningspriset.

Om det är lite dyrare plagg så går det jättebra att själv säga vad man vill ha för försäljningspris på det. Skriv det i så fall på en lista och lämna in tillsammans med kläderna.

Var beredd på att det kan ta flera månader innan jag hunnit gå igenom och registrera allt så att plaggen dyker upp på hemsidan. Om det är säsongsplagg  eller jag fått in mycket kläder i samma storlekar kan det ta ännu längre tid.

När plagget hängt osålt ett år eller längre i butiken kan priset sättas ner till 10 kr. På ytterplagg/skor sätter jag ner till ca halva utgångspriset.

Då och då gallrar jag ut osålda plagg som inte sålts ens på rea, då kontaktar jag säljaren. Vill du ha tillbaka det som inte sålts i så fall har du en månad på dig att hämta, annars lämnar jag till klädinsamling.

Det går bra att ta tillbaka plagg från butiken om du ångrar dig, men meddela i så fall i god tid (gärna minst en månad innan du vill hämta), det tar en stund att hitta, samla ihop och avregistrera allt.

Checklista för dig som lämnar in kläder: